EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Kazigar Mur
Country: Sierra Leone
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 9 April 2015
Pages: 172
PDF File Size: 3.54 Mb
ePub File Size: 10.5 Mb
ISBN: 195-9-63866-693-3
Downloads: 94333
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajizshura

Modelul preliminar scopul i metodica de confecionare. Daca aceste formatiuni sunt pronuntate, au versante paralele intre ele, atunci favorizeaza retentivitatea protezei si invers, daca au un volum redus sau sunt caracterizate prin absenta oricarui relief, reprezinta un factor negativ in stabilizarea protezelor totale. Tipul I Apofiza alveolara prezinta o inaltime bine exprimata, egala pe toata intinderea, resorbtia producindu-se intr-o mica masura.

Torusul mandibular este localizat in dreptul premolarilor, bilateral, deasupra liniei oblice totalz si reprezinta o proeminenta osoasa de forma rotunda. Lingurile erentatia sunt diverse dupa dimensiuni si forme, caracteristice pentru maxila si mandibula.

Elaborarea Metodica Nr 9

Efentatia are o suprafata de sprijin de cm2. Tuberozitatile maxilare pot fi comparate cu o prelungire a apofizei alveolare edenatia formeaza proeminente osoase in zona posterioara. Suprafata de sprijin a maxilei variaza de la cm2. Elaborarea Metodica Nr 12 Documents. Amprentarea preliminar a cmpului protetic edentat total scopul, materiale i utilaj necesar. The qualities of these elements alone or surgically corrected, have a critical importance for the success of treatment.

Elaborarea Metodica Nr 3 Documents.

Punem amprenta pe masuta vibratorie, pe portiunea cea mai proeminenta a amprentei se prelinge pasta de ghips preparata. La acest nivel are loc insertia muschiului milohioidian si constrictorului superior al faringelui si astfel delimiteaza marginile posteroinferioare ale protezei.

La trecerea fibromucoasei fixe in cea mobila exista o zona de trecere numita fibromucoasa pasiv mobila sau neutra.

  ACER AL1931 PDF

Gradul de aderenta ednetatia fibromucoasei de os este diferit si depinde de variabilitatea stratului submucos. Modelul este pregatit ca si in cazul realizarii lingurilor din ceara, fiind initial izolat cu substante folosite la izolarea tiparelor.

Aceasta zona favorizeaza fenomenul de succiune. Linia oblica interna apare ca o proeminenta ascutita si dureroasa la presiuni. Concomitent amprenta preliminara permite determinarea profunzimii plicelor trecatoare ale mucoasei, starea generala a campului protetic, pozitia si directia insertiilor muscular si ligamentare care ulterior urmeaza sa fie eliberate.

Elaborarea Metodica Nr 9 Download Report. Grosimea bazei nu este uniforma.

Elaborarea Metodica Nr 9

Adaptarea placii din ceara incepe din mijlocul boltii palatine trecand treptat pe centrul apofizei alveolare si pe versantul vestibular al ei. Baza protezei acopera toata suprafata cimpului protetic transmitind presiunile masticatoare substratului osos prin intermediul fibromucoasei cimpului protetic.

Modelul impreuna cu macheta sau numai macheta se ambaleaza in chiuveta, se realizeaza tiparul si se introduce in el acrilatul solicitat, supunandu-l regimului termic de polimerizare. Apofiza alveolara edentata este supusa atrofiei si in sectiune capata o forma variata. Elaborarea Metodica Nr 10 Documents. Dupa Kller se deosebesc 4 tipuri de atrofii alveolare mandibulare: Se recomanda ca modelul sa fie confectionat din ghips dur ce poseda rezistenta si duritate corespunzatoare pentru urmatoarele etape.

Lingurile de amprentare cu ajutorul acestora se obtin amprente, reprezinta un suport rigid, rezistent, nedeformabil pe care se depune materialul de amprentare si se plaseaza pe campul protetic. Atrofia progresiva centripeta a apofizei alveolare duce la o variabilitate de forme: Majorarea rezistentei bazei acrilice este posibila si prin introducerea in grosimea bazei a unei retele metalice rigide sau a fibrelor de sticla distribuite sub forma de retea, marind astfel rezistenta la fracturare.

La maxila apofiza alveolare si bolta palatina este acoperita cu fibromucoasa imobila fixaiar cea care tapeteaza plica trecatoare vestibulara si valul palatin este mobila. Creasta apofizei alveolare este rotunjita si favorabila pentru baza protezei, deoarece impiedica microexcursia protezei ce poate avea loc la miscarea mandibulei.

  FROM FREGE TO GDEL A SOURCEBOOK IN MATHEMATICAL LOGIC PDF

La trecerea mucoasei imobile in mobila este situata fibromucoasa neutra sau pasiv mobila. Manerul reprezinta un element de reper pentru asezarea simetrica a lingurii cu material de amprentare pe campul protetic. Simetrica sau asimetrica Regulata sau denivelata Uniforma sau atipica. Baza Arcadele dentare cu dinti artificiali. Apoi manerul se lipeste de baza lingurii individuale, corespunzator varfului apofizei alveolare pe linia mediosagitala.

Set de instrumente 2. Baza protezei prezinta 2 suprafete: Amprentarea preliminar i confecionarea modelului preliminar.

Prezenta bordurii linguale ce acopera versantul intern al apofizei alveolare. Stratul fibromucos sufera si el schimbari in urma extractiei dintilor. Cnd absena dinilor este prezent la ambele hemiarcade este vorba de edentaie total bimaxilar, respectiv edentaie total unimaxilar, cnd este interesat un singur maxilar.

Please review our privacy policy. The author presents clinical and laboratory phases of the prosthetic treatment of complete edentulous patients, in a successive order and logic, using a teaching, accessible and flowing language and style.

Laborator transformarea machetei in proteza, prelucrarea, slefuirea si lustruirea. Tipul I Prezenta unei apofize alveolare pronuntate, semiovale, care uniform totalx acoperita cu o mucoasa normala depasind cu mult nivelul boltii palatine. Baza este alcatuita din sei unite cu o placa palatinala la maxila, iar la mandibula placa se confunda cu versantul lingual al seii.

Fibromucoasa hipertrofica mobila care trebuie indepartata chirurgical pt a asigura fixarea si stabilitatea PT. Proteza total elementele componente, caracteristica.

Deoarece lipsesc formatiuni anatomice retentive, iar insertia fasciculelor musculare este aproape pe virful crestei alveolare, ceea ce duce la miscarea protezei.

Elaborarea Metodica Nr 13 Documents. Utilajul si materiale necesare: Campul protetic mandibular este reprezentat eentatia Clinic amprentarea functionala finala.

Author: admin