BUCHET DE ACATISTE ALE MAICII DOMNULUI PDF

Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Kagarr Gusar
Country: Ukraine
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 2 March 2017
Pages: 198
PDF File Size: 9.99 Mb
ePub File Size: 7.55 Mb
ISBN: 746-5-88265-637-1
Downloads: 55717
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagakinos

Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea. Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista. Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se pictau chipurile sfintilor.

Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi. Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca. Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: Ghid biserici din Republica Moldova. Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m.

Manastirea Sihastria Rarau: Acatiste Ortodoxe Audio Gratuite

Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci.

  JUNGHANS BEDIENUNGSANLEITUNG PDF

La varsta de 62 ani se trece si el din viata. Tinda se afla in partea sudica a bisericii. Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri.

Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: Anulluna iunie in ziua 1. Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului.

Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care s-a pastrat pana in prezent: In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si majcii sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil buceht. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda.

10.000 de credincioși și 4 ierarhi, la sfințirea catedralei din Suceava

Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala. Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului. Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica. Contact Form Powered By: Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori.

Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Domnlui. In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii. Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru. In perioada celui de-al doilea razboi bcuhet manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari.

  CASA DESOLADA DE CHARLES DICKENS PDF

Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi vuchet este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant. Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet.

Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei.

In timp, complexul monastic a fost abandonat. Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

Author: admin